Oprema za svjetlovodne kabele

Dalekovod Proizvodnja d.o.o. nudi ovjesnu opremu za OPGW koja jamči vrhunsku zaštitu OPGW užeta i optičkih vlakana u točki ovješenja. Posljedice vjetrom induciranoga gibanja na OPGW-u, poput eolskih vibracija, galopiranja i provjesa, također su minimizirane.
Zatezna stezaljka za OPGW dizajnirana je za uključenje OPGW-a, uz istodobno minimiziranje bilo kakvih naprezanja koja se mogu prenijeti na optička vlakna unutar užeta.

Prigušivač vibracija tip stockbridge instaliran je na OPGW na nadzemnim dalekovodima kako bi kontrolirao vjetrom inducirane eolske vibracije. Snažne eolske vibracije mogu uzrokovati prekide i oštećenja OPGW užeta, posebice pri stezaljkama, gdje su dinamička savijanja i naprezanja superponirana na statičke napetosti i naprezanja. Uporaba pravilno dizajniranog prigušivača krucijalna je za zaštitu OPGW-a i fitinga.

Dalekovod Proizvodnja d.o.o. posjeduje tipsko odobrenje (broj 04/00105), Lloyd´s Register EMEA, London office, izdano 16.11.2004. za Prigušivač vibracija tipa Stockbridge, kataloški broj 66.17.90.6.
vrh stranice